AlbaFa 2001 Bt logo

REMMERS kültéri faápoló olajok és lazúrok

Védelem a szabadtéri fafelületek fakulása, szürkülése, kékülése ellen

 

Remmers olajokRemmers kültéri faápoló olajok és lazúrok A természetes anyagok növekvő megbecsülése száműzi a műanyagokat és mesterséges anyagokat az igényes kertekből, teraszokról. Helyüket az időjárásnak ellenálló faanyagok veszik át. 

A legellenállóbb trópusi fafajták színe is megfakul, megszürkül az erős UV sugárzás következtében, nem is beszélve a biológiai és mikrobiológiai támadások által előidézett kékülésről, feketedésről, zöldülésről valamint a nedvesség- és hőhatások okozta repedezésről. Emiatt a kültérben használt faanyagok eredeti szépségüket csak védelemmel ellátva és rendszeres ápolással felfrissítve őrizhetik meg. 

Remmers kültéri faápoló olajok és lazúrok

Az Aidol Pflege Öl szerves oldószer alapú faápoló olaj, amely minden olyan esetben alkalmazható, amikor a faanyagot víztaszító és páraáteresztő védelemmel kívánjuk ellátni. Használata a kezelt tárgyak eredeti színét visszaállítja, megóvja  Remmers faápoló olajok és lazúrok azokat a kiszáradástól és védi az UV sugárzástól. Különösen alkalmas kerti bútorok valamint a tömörebb szerkezetű fákból (teak, bangkirai, vörösfenyő, duglászfenyő, hőkezelt fa, WPC) készült falborítások és teraszok kezelésére. Négy színben készül (színtelen, teak, lärche (vörösfenyő), bangkirai). A színtelen Aidol Pflege Öl nem tompítja hatásosan az UV sugárzást, ezért kültérben csak több rétegben felhordva, majd rendszeresen karbantartva ad kielégítő védelmet. A felhordás nem igényel különösebb szaktudást. Az időjárás által megviselt régi laza bevonatrétegeket le kell csiszolni (fenyőféléknél gombavédő alapozás is ajánlott), majd az anyagot két munkamenetben a fa erezetének irányában ecsettel hígítatlanul fel kell vinni. Igen gazdaságos, anyagszükséglete 100 ml/m2/réteg. 

 

Az Aidol Gartenholz-Öle lenolaj alapú vizes bázisú faápoló olaj család tagjai különösen alkalmasak fából készült, póruszáró bevonattal korábban még el nem látott teraszburkolatok és kerti bútorok tartós védelmére. A fa felületén víztaszító páraáteresztő réteget képeznek. Ennek következtében a nedvesség beszivárgása minimálissá válik ami a fa duzzadásának és zsugorodásának csökkenését eredményezi. Az Aidol Gartenholz-Öle bevonatok  Remmers faápoló olajok és lazúrok nem  repednek és nem válnak le, védik a felületet a mélyen beszívódó szennyeződésektől, a penésztől és algásodástól. A család öt tagból áll : Bangkirai Öl, Douglasien Öl, Lärchen Öl, Teak Öl és Universal Öl. A különböző színű Gartenholz olajok egymással keverhetők. Az Universal  Öl színtelen, de a Remmers receptúráival a lazúrok harminc klasszikus színárnyalatára  és tíz szürkeárnyalatára színezhető. A Gartenholz olajok felhordása előtt a a laza és málló régi festékeket el kell távolítani, a tönkrement olajozott felületet meg kell tisztítani, a sértetlen olajozott felületet jól meg kell csiszolni. Tűlevelű és minden egyéb gombásodásra hajlamos faanyagot kültérben favédőszerrel (pl Aidol Holzschutzgrund) kell alapozni. Az előkészített felületre a felhordás szálirányban ecsettel két rétegben történik. A Gartenholz olajok gazdaságosak, anyagszükségletük kemény fáknál 60 - 80 ml/m2, tűlevelű fák esetében pedig 80 - 100 ml/m2 rétegenként.

Az Induline GW-310 egy RAL favédőszer minőségtanúsítvánnyal  kitüntetett vízbázisú vékonylazúr amely fokozott megelőző védelmet nyújt a fa kártevői ellen minden kültéri, talajjal közvetlenül nem érintkező fafelületen. Kártevők elleni hatóanyagai az előírásoknak megfelelő felhasználás esetén az emberi egészségre nem ártalmasak. Védi a fát az UV sugárzás és a gombák okozta kékülés ellen, nem pattogzik le és nem töredezik be. Minden mérettartó és méretét változtató kültéri fa építőelem pl. burkolatok, deszkázatok, zsaluzatok, kerítések, kapuk, lugasok, kerti pavilonok, tetőoromzatok, ablakok, külső ajtók bevonására alkalmas. Professzionális felhasználásra készült, felhordása zárt helyen ecsettel, mártással, locsolással, szórással történhet.  Szintelen, fehér, valamint a Remmers receptúrái alapján kevert 32 színben kapható. Alkalmazása általában két-, nagyobb igénybevételek esetén három rétegben történik. Anyagszükséglete 80 - 120 ml/m2 rétegenként, A kékülés elleni hatásos védelemhez összesen 200 - 250 ml/m2 felhordása szükséges.

 

 

Forrás Tivadar Kft, szerző: Dr Tivadar Jánor

e-max.it: your social media marketing partner

Pipalécek

Kiemelt ajánlatok

Borovi faházburkolat
Akciós borovi 22 mm-es faházburkolat 3 810 Ft/m2

Vörösfenyő teraszburkolat
Akciós vörösfenyő teraszburkolat 5 200 Ft/m2

Lambériák
Akciós
Borovi lambériák különböző méretben 2 590 ft/m2-től

Gyalult és szárított tetőléc

Pipalécek

Römmers ÖL favédelem
REMMERS faápoló olajok és lazúrok
Védelem a szabadtéri fafelületek fakulása, szürkülése, kékülése ellen
Különböző színekben 11 900 Ft 2,5 literes kiszerelésben.

Fénylakk
Magyar fejlesztésű és gyártású vizes, faipari felületkezelő anyagok

Aktuális ár

Az Alba-fa Bt aktuális fenyő-fűrészárú ára

89 900 Ft / köbméter

a standard méretekre

Tető megrendelések esetén minden esetben kérje személyre szabott kedvezményes árajánlatunkat!

Telefon: +3622319889

Mobil telefon: +36209791238

mail: albafa2001bt @ facentrum.com

Ácsmester ajánló

porteleki tető

Gyalult és szárított tetőléc gipszkartonhoz

Szárított tetőlécAz Alba-Fa 2001 Bt. fatelep megkezdte a gyalult és szárított tetőléc forgalmazását gipszkartonozáshoz.

mérete: 24*48*4000 mm

Ár: 175 Ft/ fm 

    

A borovi 22 mm-es faházburkolat

akciós ára:  3 810 Ft/m2

Vörösfenyő teraszburkolat
bruttó ára: 5 200 Ft/m2

Borovi lambéria

16 mm vastagságú 2 590 Ft/m2-től
19 mm vastagságú 3 350 Ft/m2-től